Help een zeldzame Amoertijger te redden

Beste Elena,

Stelt u zich eens voor dat u een zeldzame tijger, en daarmee zijn hele soort, kunt redden. Deze kerst krijgt u de kans om dit te doen.

De Amoertijger is een van de meest bedreigde diersoorten ter wereld. Er leven er nog maar 450 in het wild. Daarom is elke tijger van grote waarde voor het voortbestaan van deze diersoort.

Het IFAW heeft zich over een Amoertijgerwelpje ontfermd, dat uitgehongerd, zwak en met een bevroren pootje werd gevonden. Wildlife-deskundigen in Rusland denken dat de moeder van dit welpje door stropers is gedood, waarna ze het jong in het bos aan haar lot overlieten. Ze was in zo’n slechte conditie dat ze een volgende nacht waarschijnlijk niet zou hebben overleefd.

De mensen die haar vonden hebben het tijgerwelpje naar een speciaal rehabilitatiecentrum gebracht. Dit opvangcentrum is ontworpen en gebouwd met de hulp van het IFAW. Het tijgerwelpje heeft de naam Cinderella gekregen, in de hoop dat haar verhaal als een sprookje met een ‘happy ending’ zal eindigen.

Wij hebben al € 17.000 toegezegd want we willen ervoor zorgen dat dit sprookje ook echt uit komt. Wij hopen dat u hierbij een rol wilt spelen door vandaag een kerstdonatie over te maken. Zo helpt u Cinderella en andere Amoertijgers.

Cinderella heeft gelukkig goed op haar behandeling gereageerd en heeft twee eigenschappen laten zien die ons hoopvol stemmen dat ze op den duur weer vrijgelaten kan worden. Ten eerste is ze erg bang voor mensen – zo bang, dat ze alleen door de camera’s is waar te nemen die langs haar uitgestrekte, bijna-natuurlijke verblijf staan opgesteld. Daarnaast laat ze haar natuurlijk jagersinstinct zien en haar verzorgers zijn er zeker van dat ze deze eigenschappen straks in het wild zal gaan gebruiken.

Maar voordat het zover is, heeft ze nog een periode te gaan; en daar hebben we uw steun bij nodig:

 • € 29, – draagt bij aan een veilig verblijf: Het uitgestrekte verblijf van Cinderella moet beveiligd worden en we moeten haar continue in de gaten houden.
 • € 38, – draagt bij aan de aanschaf van medicijnen: U kunt ons helpen om Cinderella haar medicatie te geven.
 • € 54, – zal bijdragen in haar voedselvoorziening: Tijgers eten veel en met dit bedrag zorgt u voor één week voedsel voor Cinderella.
 • € 177, – draagt bij in de maandelijkse kosten voor veterinaire zorg in het opvangcentrum. Ik weet dat dit veel geld is, maar we kunnen hiermee voor 1 maand de dierenartskosten, medicijnen en overige middelen bekostigen.

Stroperij heeft het aantal Amoertijgers sterk teruggebracht. Het IFAW zet zich in om individuele dieren zoals Cinderella, maar ook de hele soort, te beschermen en ervoor te zorgen dat dieren wereldwijd vrij zijn van angst, wreedheden en lijden.

Het komt niet vaak voor dat we de kans krijgen om een hele diersoort te redden. Maak alstublieft vandaag nog een donatie over zodat we de Amoertijger kunnen redden en wereldwijd dieren in nood kunnen helpen.

Dank u wel en alvast fijne kerstdagen,

Ian Robinson
Hoofd Noodhulpprogramma

International Fund for Animal Welfare (IFAW)

P.S. Maak alstublieft vandaag nog een donatie over. Uw gift zal Cinderella helpen, andere Amoertijgers tegen uitsterven helpen beschermen, en …..kan bijdragen aan een beter leven voor dieren wereldwijd.

E. Kaledinova
About Elena Kaledinova 412 Articles

1 Comment

 1. Geachte mevrouw Jansen,

  Hartelijk dank voor uw e-mail en voor het plaatsten van ons bericht op uw blog.

  Deze amoertijger is opgevangen in het Amur Tiger Rehabilitation Centre in Alekseyevka. Binnenkort kunt u hier meer over lezen op onze blogs. We hebben er nu ook drie klein tijgertjes opgevangen.

  U geeft tevens aan dat u ons wilt helpen met vertalen. Hartelijk dank voor uw aanbod maar engels is de voertaal binnen onze organisatie en we krijgen dan ook alle teksten in het engels aangeleverd.

  Maar we zullen uw naam en e-mailadres bewaren, mocht het ooit nodig zijn dan zullen we zeker een beroep op u doen.

  Met vriendelijke groet,

  Mevr. Arien van der Heijden | Directeur IFAW Nederland

  IFAW – International Fund for Animal Welfare

  IFAW rescues and protects animals around the world

  http://www.ifaw.org

  Learn more about what we do at…….http://bit.ly/zK7Vc3

  ________________________________________

  Geachte meneer Robinson,

  Ik heb uw bericht op mijn blog geplaatst:

  https://www.parksandlandscapes.org/blog/help-een-zeldzame-amoertijger-te-redden/

  Ik ben geinteresseerd waar een speciaal rehabilitatiecentrum voor dieren vindt plaats in Rusland?

  Ik ben Russisch en ik wil graag helpen bv. met vertalen.

  Met vriendelijke groet,

  Elena Jansen

Comments are closed.