Olifantenfamilies in Ivoorkust

Beste lezer,

We hebben uw hulp nodig bij één van onze meest uitdagende reddingen ooit.

Drie olifantenfamilies in Ivoorkust moeten zo snel mogelijk verhuisd worden. De twaalf olifanten zijn naar een klein stukje jungle gedreven en kunnen hier niet meer weg. Ze lopen ernstig gevaar.

Ivory Coast elephant move video:

De olifanten verwoesten de akkers van dorpelingen wanneer ze op zoek zijn naar voedsel. Daarom is het risico dat de olifanten gedood worden door de lokale bevolking groot, sommige hebben zelfs al kogelgaten in hun oren. Ook worden ze bedreigd door stropers, die jacht op hen maken om hun ivoren slagtanden. De kalfjes en hun ouders lopen elke dag het risico om gedood te worden.

Met uw hulp kan het IFAW-team de olifanten verhuizen naar het Azagny National Park, 400 kilometer ten zuiden van hun huidige verblijfplaats. In het ruim 200 vierkante kilometer grote park kunnen de drie olifantenfamilies veilig en in vrijheid leven.

De steun die we eerder van u ontvingen, laat zien dat u om dieren geeft. Ik wil u hier hartelijk voor bedanken. Nu vraag ik u om de dieren op een andere manier te helpen. U kunt 12 olifanten een veilig nieuw onderkomen bieden. Deze olifanten worden ernstig bedreigd, ze hebben uw hulp nu nodig.

Eerder al verhuisden we met succes olifanten in Afrika en India. Deze verhuizing brengt echter veel meer uitdagingen met zich mee, zoals u in de video kunt zien. Het gaat deze keer om bosolifanten. Ze zijn verlegen, teruggetrokken en ze leven diep in het dichtbegroeide bos. Bosolifanten worden ernstig bedreigd, er wordt geschat dat er nog slechts 2.000 bosolifanten in Ivoorkust leven.

Dankzij uw steun kunnen we de olifanten deskundige medische zorg geven, zo garanderen we hun gezondheid en veiligheid terwijl ze gevangen en verhuisd worden. U helpt ook mee om speciale voertuigen uit te rusten voor de verhuizing, sommige olifanten wegen namelijk ruim 2000 kilo.

U kunt helpen tijdens deze historische olifantenverhuizing.

Hartelijk bedankt voor uw steun om olifanten en andere dieren wereldwijd te beschermen.

 

Céline Sissler-Bienvenu

Regiodirecteur IFAW Frankrijk en Franstalig Afrika

 

P.S.: U kunt het leven redden van deze olifantenfamilies.  Het is belangrijk dat ze zo snel mogelijk verhuisd worden. Maak vandaag nog een donatie over om olifanten en andere dieren wereldwijd te helpen.

12 olifanten hebben u nodig.

Hartelijk dank voor uw donatie aan het IFAW. Uw gift is een essentiële bijdrage aan onze missie om dieren wereldwijd te redden van wreedheid en exploitatie en wordt aangewend waar dieren het ‘t meest nodig hebben

Ons online donatiesysteem is veilig en gewaarborgd. Het verwerken van online donaties is goedkoper, er gaat dus meer geld naar het beschermen van dieren. Mocht u liever op een andere manier willen doneren, klik Contact IFAW Nederland voor onze adresgegevens.